Renginių atmintinė įmonėms

Ar jūsų įmonėje vyksta mokymai ir seminarai? O gal organizuojate verslo atstovų susitikimus, kuriuose dalyvauja ne tik įmonės darbuotojai, kviestiniai svečiai, bet ir būsimi partneriai? Renginiai — tai puiki galimybė parodyti, kaip jūsų įmonė rūpinasi ir darbuotojais, ir gamta. Štai keletas patarimų, kurie padės ne tik išvengti dažniausiai daromų renginių organizavimo klaidų, bet ir padės sutaupyti bei sustiprinti jūsų įmonės įvaizdį.

Renginio atmintinė

Atsakingas renginys — tai teigiamus pokyčius skatinantis renginys su minimaliu poveikiu aplinkai.

Kodėl verta organizuoti renginius atsakingai:

  • mažėja renginio išlaidos. Taupoma elektros energija, vanduo, popierius;
  • gerėja įmonės įvaizdis;
  • auga įmonės darbuotojų sąmoningumas. Kiekvienas įmonės renginys, susirinkimas ar mokymai — tai unikali proga keisti dalyvių požiūrį į vartojimą. Draugiški aplinkai įpročiai bus parsinešami namo ir taip keis mus supančią aplinką;
  • tampate sektinu pavyzdžiu kitoms įmonėms.

 Prieš renginį:

  • įsitikinkite, kad visa dalyviams reikalinga informacija yra prieinama elektroniniame formate;
  • jei renginio metu yra būtina dalomoji medžiaga, spausdinkite ant perdirbto popieriaus (ant abiejų lapo pusių);
  • rinkitės patalpas su kuo daugiau natūralios šviesos ir oro;
  • rinkitės atviras vietas: parką ar įmonės kiemelį;
  • jei renginio patalpas nuomojate, prioritetą teikite socialinės atsakomybės ir aplinkosaugines veiklas deklaruojančioms organizacijoms;
  • renginio svečius informuokite apie organizatorių siekį mažinti poveikį aplinkai;
  • dalyvių paprašykite turėti savo užrašinę ir rašiklį.

Renginio metu:

  • renginio vedėją informuokite nenaudoti elektros energijos (salės apšvietimui, projektoriui ir kt.) jei tai nėra būtina;
  • renginio dalyviams sudarykite sąlygas rūšiuoti;
  • maisto tiekėjų prašykite produktus pristatyti su kuo mažesne pakuote;
  • vietoje vienkartinių indų naudokite stiklinius indus;
  • užuot svečius vaišinus vandeniu iš plastikinių butelių, patiekite vandenį ąsočiuose iš čiaupo;
  • svečius vaišinkite užkandžiais pagamintais iš vietinių, sezoninių produktų;
  • į meniu įtraukite kuo daugiau daržovių, atsižvelkite į galimybę rinktis vegetarišką maistą;
  • jei renginio metu svečiai bus vaišinami sultimis ar alkoholiniais gėrimais, rinkitės vietinės gamybos gėrimus;
  • venkite perdirbto maisto su dideliu CO2 pėdsaku;
  • iš anksto aptarkite, kur keliaus nepanaudoto (bet tinkamo valgyti) maisto likučiai.
LinkedInGoogle GmailFacebookDalytis
, , , , , , , ,