Mūsų pasirinkimas lemia pokytį

Ar žinote, kad pasirinkdami kur ir ką valgyti Jūs nulemiate paklausą? Tegul Jūsų pasirinkimas atspindi svarbiausias Jūsų gyvenimo vertybes.

Daugelis iš mūsų rūšiuojame, prekių lentynose renkamės maisto produktus „Be E“ arba su ekologiško sertifikato ženkliuku, domimės iš kur atkeliauja mėsa, daržovės, vaisiai, rūpinamės savimi bei aplinka. O kas nutinka sveikam maisto pasirinkimui pietaujant ne namie? Nepamirškite savo vertybių ir užsisakydami maistą restorane!

Per pastaruosius 50 metų atsirado nauji maisto apdorojimo būdai, cheminiai priedai, sudėtinių maisto dalių sintetinimas ir kitos priemonės, skirtos ne pagerinti maisto kokybę, o padaryti jį pigesnį, greitesnį, ilgiau galiojantį. Daugelis restoranų vis dar užmerkia akis į atsakingą maisto pasirinkimą ir paruošimą, siekdami tik vieno – didesnio pelno. Tačiau yra ir išimčių!

Lietuvoje sparčiai auga atsakingų restoranų skaičius, kurie atvirai pateikia informaciją apie tai iš kokių žaliavų buvo pagamintas patiekalas, kilmės šalį, kaip patiekalas buvo pagamintas, siūlo išskirtinių patiekalų iš vietinių/sezoninių produktų, suteikia informaciją apie alergenus, įmonės politiką aplinkos tausojimo, rūšiavimo, maisto atliekų tvarkymo klausimu ir tt.

Jūsų pasirinkimas lemia pokytį:

  • rinkitės atsakingus restoranus ir skatinkite savo mėgiamus restoranus tokiais tapti;
  • prašykite informacijos apie patiekaluose naudojamų žaliavų kilmę;
  • prisiminkite – Jūs balsuojate savo pinigais. Savo pasirinkimu lemiate sąžiningai užauginto ir atsakingai paruošto maisto pasiūlą.

Kartu kurkime bendradarbiaujančią grandinę tarp vartotojo-restorano-tiekėjo ir ūkininko. Tokioje grandinėje vieni iš kitų galėsime reikalauti kokybiško produkto ir atsakingo požiūrio į žaliavas, darbo principus, aplinką.

LinkedInGoogle GmailFacebookDalytis
,